Verslag Hengelo (motorsport)

Zaterdag 01-05-04, Eerste training:

Ik zag er al heel erg tegen op omdat deze baan mij niet zo bevalt. De eerste training ging dan ook niet geweldig. Ik wist nog van vorig jaar dat ik op deze baan heel veel problemen had met remmen, dus ik was me daar ook heel erg op aan het fixeren, want ik wilden persé dat dat dit jaar goed zou gaan. Het lukte me niet echt, want ik verremde me alleen maar. Ik reed in de eerste training dan ook maar een tijd van 2:09.953. Ik stond daar 16e mee getraind en was dus niet tevreden. Ik wou hier verandering in brengen in de tweede training, ook al was ik maar 2 seconden sneller dan de eerste training.

Tweede training:

Nadat Kevin er andere remblokken in had gezet, dacht ik dat het de tweede training me wel zou lukken om die 2 seconden eraf te rijden. Maar helaas, dat was dus niet zo. Ik verremde me al niet meer zo vaak en dat was eigenlijk al een verbetering. Maar van de tijd ging weinig af, ik reed een tijd van 2:09.473 en stond daarmee op een 19e startplaats en dat was één na laatste. Het was heel stom, ik heb alles gegeven en er kwam maar geen vooruit gang in.

Zondag 02-05-04, Wedstrijd:

Ik stond op de laatste startplaats. Er zou er nog eentje achter mij staan, maar die is niet van start gegaan. De start verliep redelijk goed en ik kon mooi aanpikken. De eerste bocht verliep ook goed, wel achteraan, maar ik zat tenminste vast aan de slinger. De tweede bocht ging het mis. Ik verremde me weer eens een keer en ik was de aansluiting kwijt. De rest van de wedstrijd heb ik helemaal alleen, rondje en maar rondjes gereden. Het leek effe of ik dichterbij kwam, maar dat was helaas niet zo. Ik dacht echt dat ik alles, maar dan ook alles, had gegeven maar dat bleek achteraf niet zo. Ik denk dat ik het laatste beetje niet heb gegeven. Ik moet ook eerlijk zijn dat ik er erg tegen op zag, maar ik wilde natuurlijk wel, maar op een of andere manier ging het niet.

Gelukkig ligt Eemshaven me wel beter. Het liefst rij ik gewoon op echt mooie circuit zoals Oshersleben, Spa-Francorchamps of Assen. Lekker waar je vol 5 of vol 4e versnelling door een bocht kunt. Dat geeft mij een kick en dat vind ik gewoon kei-gaaf. Voor Joey verliep het ook niet zo goed. Hij ging onderuit en is daarna weer opgestapt, maar op een gegeven moment verloor hij zijn voetsteuntje en dat was knap lastig rijden zei hij, hahaha, maar toch evengoed kei knap. Hij is gefinisht op een 8ste plaats. En de knaller van het weekend was Emile, hij heeft in Hengelo zo vaak pech gehad en nu nam hij gewoon de overwinning. Hij heeft bijna de hele wedstrijd aan kop gelegen, op 2 rondes na. Hij maakte het hele weekend van Joey en mij goed. Geweldig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>