Opstand in Eindhoven.

Nadat PSV vorig seizoen op de tweede plaats eindigde zag het veel spelers vertrekken. Basisspelers Arjen Robben, Kevin Hofland, Mateja Kemzan, Dennis Rommedahl en Ronald Waterreus vertrokken allemaal uit Eindhoven om hun carrière in het buitenland voort te zetten. Technisch Directeur en Coach Guus Hiddink moest in de zomer dan ook op zoek naar nieuwe spelers en haalde ze overal vandaan.

Zo kwam er onbekende Brazilianen (Alex en Gomes), een Peruviaan (Farfan) en ook uit Amerika (Beasley) werd een speler gehaald. Daarnaast kwam ook Philip Cocu terug in Eindhoven na een avontuur bij FC Barcelona. Verder bleven spelers als aanvoerder Mark van Bommel in Eindhoven na het mislukken van een transfer naar de club van schoonvader Bert van Marijk, Borussia Dortmund, door het mislopen van Europees voetbal door die club.

Voor het seizoen word PSV een ‘overgangsjaar’ in het vooruit gesteld door de Media en de voetbalexperts. In de voorbereiding lijken de kenners en de Media gelijk te krijgen want PSV maakt geen goede indruk, tegen SM Caen wordt nog nipt gewonnen maar daarna volgen nederlagen tegen het Duitse Arminia Bielefeld, Manchester United en Boca Juniors. In al die duels maakt PSV alles behalve een goede indruk en lijkt het een zeer sober seizoen te worden voor Hiddink en zijn mannen.

Hoe anders speelt PSV in de competitie, in de eerste twee wedstrijden word tien(!) keer gescoord en kreeg het drie goals tegen. Daarna volgt er een kleine domper in Breda waar tegen NAC met 2-2 gelijk wordt gespeeld. Daarna komt de reeks waarin de defensie van PSV onverslaanbaar blijkt. De twee Brazilianen achterin blijken, samen met de rest van het team, goed in staat het goal schoon te houden en records worden verbroken.

In de aanval is er onverwachts toch een aardige productie, dit nadat de complete aanval van het seizoen daarvoor was vertrokken en men bang was dat er geen doelpunten meer kwamen, ontwikkeld het hele team zich tot doelpuntenmakers. Zo maakte Young-Pyo Lee tegen Ajax zijn eerste goal voor PSV en kent PSV tot nu toe al 14 verschillende doelpuntenmakers.

PSV blijft vanaf het begin van het seizoen 16 wedstrijden op rij ongeslagen en weet met het totaal vernieuwde team voor het eerst in de geschiedenis van de club de tweede ronde van de Champions League te halen. In de laatste twee wedstrijd voor de winterstop komt er een klein smetje op de resultaten van dit nieuwe PSV door een gelijkspel tegen Feyenoord (3-3) en de eerste nederlaag, thuis tegen Roda JC (0-2).

Een geweldige start dus van een heel nieuw PSV dat gedeeld met AZ winterkampioen is en op 22 Februari thuis zal mogen aantreden tegen AS Monaco om proberen nog een ronde verder te komen in de Champions League.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>