Leuke feitjes over psv

Op deze pagina van PSV ON TOUR verzamelen wij alle leuke weetjes over de club PSV en haar supporters. Als jij ook nieuwswaardige informatie hebt dan horen wij het graat.

wist-je-dat444444444Wist jij dat?

  1. PSV een begroting heeft van achtenzestig miljoen euro. Daarmee worden elke jaar nieuwe spelers gekocht en tot nog toe is het financiële plaatje elk jaar groter geworden.
  2. PSV staat voor Philips supporters vereniging en Philips nog steeds een belangrijke sponsor is.
  3. PSV is eenentwintig keer landskampioen geworden, heeft negen keer de beker gewonnen en een keer de UEFA cup. Dit zijn waarschijnlijk niet de enige successen, de toekomst heeft nog veel goeds in petto.
  4. Er zijn drie verschillende wedstrijd tenues. De thuiskleuren (rood/wit), de uit kleuren (wit) en en derde tenue voor speciale gelegenheden in de kleur blauw.
  5. De huidige aanvoerder van psv is Georginio Wijnaldum
  6. PSV voetbalt vanaf 1910 in het Philips stadion. Het stadion is wel een aantal keren gesloopt, opgebouwd en gerenoveerd. Ook zijn er door de jaren heen diverse verbouwingen geweest, zoals het aansluiten van het spoornetwerk. Dit is een unicum in Nederland, aangezien de meeste club spelen in andere stadion dan vroeger.
  7. PSV had vroeger een heel ander logo, de kleuren rood en wit kwamen daar niet eens in terug. Het oude logo is weergegeven in onderstaand plaatje.

oud logo

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>